Pytania i odpowiedzi do SIWZ - Specjalistyczny Szpital

Transkrypt

Pytania i odpowiedzi do SIWZ - Specjalistyczny Szpital
D:...
D...
SPECJALISTYCZNY SZPITAL
GINEKOLOGICZNO-POŁOŻNICZY
im. E. Biernackiego w WAŁBRZYCHU
ul.Paderewskiego 10 , 58-301
Wałbrzych
Wałbrzych, 11.09.2013 r.
Znak sprawy: ZP/8/CS/2013
Szanowni Wykonawcy!
Dotyczy: odpowiedzi do przetargu nieograniczonego na: „Sukcesywna dostawa
materiałów do sterylizacji dla Specjalistycznego Szpitala Ginekologiczno – Położniczego
im. E. Biernackiego
przy ul. Paderewskiego 10 w Wałbrzychu” ogłoszonego w BZP w dniu 04.09.2013 r, Nr
ogłoszenia 358408-2013.
Działając na podstawie art. 38 ust. 3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (tekst
jedn. Dz. U. z 2010 r., nr 113, poz. 759 z późniejszymi zmianami, Zamawiający
Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno-Położniczy im. E. Biernackiego w Wałbrzychu,
udziela odpowiedzi na pytanie do ww. przetargu:
Zestaw pytań nr 1
Dotyczy Części nr 1 – sterylizacja parowa
1. Czy Zamawiający wyrazi zgodę się na wydzielenie z Części nr 1 poz. 1 poz. 2, poz. 6 i
poz. 7 oraz utworzenie z tych pozycji odrębnego pakietu? Podzielenie pakietu
umożliwiłoby większej ilości oferentom złożenie ofert atrakcyjnych pod względem
ceny, walorów funkcjonalno-użytkowych oraz jakości. Racjonalność wydatkowania
publicznych pieniędzy powinno być dla Zamawiającego priorytetem, zaś
umożliwienie złożenia ofert różnym firmom pozwoli Zamawiającemu na dokonanie
wyboru oferty zgodnej z SIWZ i najkorzystniejszej cenowo.
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
2. Czy Zamawiający wyrazi zgodę się na wyłączenie z Części nr 1 rękawów papierowofoliowych do sterylizacji (poz. 22 - 29) oraz utworzenie odrębnego pakietu?
Podzielenie pakietu umożliwiłoby większej ilości oferentom złożenie ofert
atrakcyjnych pod względem ceny, walorów funkcjonalno-użytkowych oraz jakości.
Racjonalność
wydatkowania
publicznych
pieniędzy
powinno
być
dla
Zamawiającego priorytetem, zaś umożliwienie złożenia ofert różnym firmom pozwoli
Zamawiającemu na dokonanie wyboru oferty zgodnej z SIWZ i najkorzystniejszej
cenowo.
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
3. Poz. 1 – Czy Zamawiający dopuści do oceny preparat z zawartością niejonowych
substancji powierzchniowo-czynnych, spełniający pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
4. Poz. 7 - Czy Zamawiający dopuści do oceny preparat dezynfekująco-myjący do
ręcznego mycia i płukania wózków transportowych, wyróżniający się wysoką
kompatybilnością materiałową, bezpieczeństwem stosowania w obecności
pacjentów,
bez
smug
i uciążliwego zapachu, łatwy w używaniu, łagodny dla skóry, niezawierający
aldehydów, fenoli, chloru, alkoholu, konfekcjonowany w kanistrach 5L,
Spektrum działania B (MRSA, Legionella pneumophila), Tbc, F- 15 min.
Wirusy -HBV,HIV,HCV, H1N1 w czasie 5min
- H5N1 – 15 min. ?
Preparat, który chcemy Państwu zaproponować jest bardzo ekonomiczny,
wymienione spektrum osiąga już w stężeniu 0,25%, możliwość dozowania przy
pomocy automatów dozujących.
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
5. Poz. 22 – poz. 29 - Czy Zamawiający dopuści do oceny rękawy papierowo-foliowe
do sterylizacji o zielonym kolorze folii?
W przypadku odpowiedzi negatywnej prosimy o merytoryczne uzasadnienie
wymogu koloru fioletowego.
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz. Posiadane na stanie zgrzewarki do
rękawów do sterylizacji nie zgrzewają innych rękawów niż w kolorze niebieskim.
6. Poz. 23 - Czy Zamawiający dopuści do oceny rękaw papierowo-foliowy płaski do
sterylizacji o wymiarze 300mm x 200m lub 350mm x 200m w miejsce rękawa o
wymiarach 320mmx200m?
Odpowiedź – zamawiający nie wyraża zgody.
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
7. Poz. 24 - Czy Zamawiający dopuści do oceny rękaw papierowo-foliowy płaski do
sterylizacji o wymiarze 400mm x 200m w miejsce rękawa o wymiarach 420mmx100m,
po odpowiednim przeliczeniu zapotrzebowania?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
8. Poz. 27 - Czy Zamawiający dopuści do oceny rękaw papierowo-foliowy płaski do
sterylizacji o wymiarze 200mm x 200m w miejsce rękawa o wymiarach 210mmx200m?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
9. Poz. 22 – poz. 29 - Czy Zamawiający wymaga rękawów papierowo – foliowych do
sterylizacji o gramaturze papieru 70 g/m², czyli o lepszych, wyższych parametrach
barierowości szczególnie w stanie mokrym, poza tym wyższa gramatura wykazuje
wyższą wytrzymałość mechaniczną ?
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza ale nie wymaga.
10. Poz. 22 – poz. 29 - Prosimy o potwierdzenie, że Zamawiający wymaga oznakowania
rękawów do sterylizacji znakiem CE na etykiecie umieszczonej wewnątrz rolki oraz na
opakowaniu zbiorczym, zgodnie z art. 6 ust. 3 Ustawy o Wyrobach Medycznych, który
mówi, że zabronione jest umieszczanie na wyrobie medycznym, jego opakowaniu
oraz instrukcji używania oznaczeń lub napisów, które mogłyby wprowadzić w błąd
co do oznaczenia znakiem CE oraz co do oznaczenia numeru identyfikacyjnego
jednostki notyfikowanej. Kwestia jest związana z możliwością pomylenia, czy znak CE
umieszczony na opakowaniu, którym jest rękaw, dotyczy jego samego, czy też
wysterylizowanej zawartości. Na potwierdzenie powyższego załączamy pismo Urzędu
Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych z
dnia 31.08.2009r. wyjaśniające w sposób wyczerpujący kwestię oznakowania
znakiem CE opakowań do sterylizacji narzędzi.
Odpowiedź – Zamawiający wymaga etykiet ze znakiem CE umieszczonym na
opakowaniu zbiorczym.
11. Poz. 22 – poz. 29 - Czy Zamawiający wymaga zgodnie z pkt.4.6 normy PN EN 868-5,
aby na każdym rękawie papierowo-foliowym umieszczona była nazwa wytwórcy?
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza ale nie wymaga.
12. Poz. 22 – poz. 29 - Czy Zamawiający wymaga, aby rękawy papierowo-foliowe
posiadały nadruk symbolu jednoznacznego kierunku otwierania tylko od strony foli, z
uwagi na bieżącą kontrolę wzrokową wyrobów sterylizowanych podczas otwierania
pakietu?
Odpowiedź – Tak.
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
Zestaw pytań nr 2
Część 1 poz. 1
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie preparatu równoważnego, płynnego,
alkalicznego środka czyszczącego (w postaci koncentratu), nie zawierającego
fosforanów i związków powierzchniowo czynnych, przeznaczonego do termicznego i
chemiczno-termicznego przygotowywania do ponownego użytku narzędzi i
wyposażenia medycznego? Preparat przystosowany jest do przygotowywania narzędzi
chirurgicznych, mikrochirurgicznych, instrumentów MIC, sztywnych endoskopów, osprzętu
stosowanego w anestezjologii, butów używanych na salach operacyjnych, butelek
niemowlęcych, kontenerów ze stali szlachetnej oraz pojemników na narzędzia. Wartość
pH koncentratu: ok. 14,0, sładniki fosfoniany, ług potasowy, krzemiany (ochrona przed
korozją). Oferowany przez nas preparat należy stosować w stężeniach: 0,3-0,5 %, tzn. 3-5
g/L, preparat w płynie w opakowaniach a 5 kg? Wyrób medyczny.
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza pod warunkiem, że oferowany preparat
równoważny znajduje się na liście preparatów dopuszczonych do stosowania przez
producenta zestawu laparoskopowego i histeroskopowego Firmy Storz.
Część 1 poz. 2
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie preparatu w koncentracie
przeznaczonego do chemiczno – termicznego mycia endoskopów oraz
oprzyrządowania
endoskopowego,
zawierającego
5-15%
niejonowe
związki
powierzchniowo czynne, enzymy, glikole konserwujące, inhibitory korozji, substancje
zwiększające rozpuszczalność, stosowanego w stężeniu 0,5% w temperaturze 30-60°C.
Wartość pH koncentratu: ok. 6,7, wartość pH roztworu użytkowego: ok. 8,0. Opakowania
a 5L. Wyrób medyczny.
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza pod warunkiem, że oferowany preparat
równoważny znajduje się na liście preparatów dopuszczonych do stosowania przez
producenta zestawu laparoskopowego i histeroskopowego Firmy Storz
Część 1 poz. 3
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie preparatu w koncentracie, służącego
do chemiczno – termicznego aldehydowego przygotowywania endoskopów oraz
oprzyrządowania endoskopowego? Oferowany prze nas preparat zawiera: aldehyd
glutarowy, inhibitory korozji, alkohole, dodatki kompleksujące. Preparat stosowany w
stężeniu 1% w temperaturze 50-60°C oraz w czasie oddziaływania 5 minut jest skuteczny
wobec: bakterii (łącznie z Tbc), grzybów, wirusów (łącznie z Polio, HBV, HIV, HCV, Adeno,
Papova SV40, Parwowirus, Vaccinia), sporów, jaj glisty, Helicobacter pylori. Wartość pH
koncentratu: ok. 3,6, wartość pH roztworu użytkowego 1%: ok. 7,0. Opakowania a 5L.
Wyrób medyczny.
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza pod warunkiem, że oferowany preparat
równoważny znajduje się na liście preparatów dopuszczonych do stosowania przez
producenta zestawu laparoskopowego i histeroskopowego Firmy Storz
Część 1 poz. 4
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie preparatu równoważnego, o
właściwościach neutralizujących, stosowanego po maszynowej, termicznej lub
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
chemiczno--termicznej dezynfekcji i myciu, narzędzi chirurgicznych lub innych wyrobów
medycznych, zawierającego kwas cytrynowy. Preparat thermosept NKZ przystosowany
jest do przygotowywania narzędzi chirurgicznych, mikrochirurgicznych, instrumentów
MIC, kontenerów ze stali szlachetnej, sztywnych endoskopów, osprzętu stosowanego w
anestezjologii, butów używanych na salach operacyjnych oraz butelek niemowlęcych
po wcześniejszym czyszczeniu alkalicznym, co pozwala zapobiegać przenoszeniu
pozostałości alkaliów. Stosowany jest również po neutralnym czyszczeniu za pomocą
preparatu thermosept® RKN-zym w celu uzyskania optymalnych rezultatów czyszczenia.
Wartość pH: ok. 2. Oferowany przez nas preparat należy stosować w następujących
stężeniach: po wcześniejszym czyszczeniu w alkaliach: 0,1-0,2 % tzn. 1-2 g/L, po
wcześniejszym czyszczeniu w środowisku obojętnym: 0,1 % tzn. 1 g/L., preparat w płynie w
opakowaniach a 5kg? Wyrób medyczny.
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza pod warunkiem, że oferowany preparat
równoważny znajduje się na liście preparatów dopuszczonych do stosowania przez
producenta zestawu laparoskopowego i histeroskopowego Firmy Storz
Część 1 poz. 5
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie płynnego komponentu stosowanego w
ostatnim cyklu płukania w maszynowym przygotowaniu narzędzi do ponownego użycia,
umożliwiającego wysychanie bez pozostawiania plam, zapewniającego optymalne
zwilżenie płukanego wsadu, wykazującego właściwości ochronne, zawierającego: 1530% niejonowe związki powierzchniowo czynne, substancje pomocnicze: środek
ułatwiający rozpuszczanie, inhibitory korozji, kwas organiczny, wartość pH koncentratu:
ok. 1,8, wartość pH roztworu użytkowego: ok. 5. Oferowany przez nas preparat należy
stosować w stężeniu użytkowym 0,1-0,2%, tzn. 1-2g na 1 litr wody. Preparat w płynie w
opakowaniach a 5kg. Wyrób medyczny.
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza pod warunkiem, że oferowany preparat
równoważny znajduje się na liście preparatów dopuszczonych do stosowania przez
producenta zestawu laparoskopowego i histeroskopowego Firmy Storz
Część 1 poz. 6
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zaoferowanie preparatu do manualnego i
półautomatycznego mycia endoskopów, wszelkiego rodzaju narzędzi chirurgicznych,
wyrobów medycznych oraz oprzyrządowania anestezjologicznego itp., zawierającego
enzymy, niejonowe substancje powierzchniowo-czynne, alkohole, substancje
zwiększające rozpuszczalność związków organicznych, inhibitory korozji, substancje
zapachowe, barwnik, na bazie enzymów i niejonowych tenzydów, w opakowaniach 2L,
z odpowiednim przeliczeniem ilości opakowań? Wyrób medyczny. Oferowany przez nas
preparat posiada doskonałe właściwości czyszczące, gwarantuje doskonałą ochronę
instrumentów, nie wytwarza piany, dokładnie się spłukuje.
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza pod warunkiem, że oferowany preparat
równoważny znajduje się na liście preparatów dopuszczonych do stosowania przez
producenta zestawu laparoskopowego i histeroskopowego Firmy Storz
Część 1 poz. 1-6
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na wydzielenie pozycji, w których wyrazi zgodę na
zaoferowanie produktów równoważnych, do oddzielnego pakietu, co pozwoli na
złożenie korzystnych ofert przez bezpośrednich przedstawicieli producentów, i w
konsekwencji obniży wartość zamówienia?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
Pytanie dotyczące umowy
Prosimy o potwierdzenie, że Zamawiający, w przypadku ustawowej zmiany stawki
podatku VAT wynikającej z przepisów prawa, dopuszcza zmianę ceny brutto umowy, a
więc zmianie ulegnie cena brutto umowy, a cena netto umowy pozostanie bez zmian.
Powyższa zmiana ceny brutto umowy zostanie wprowadzona aneksem.
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
Zestaw pytań nr 3
Pytanie nr 1 (dot. Części nr 1 poz. 34)
Czy Zamawiający wymaga by oferowane etykiety dwukrotnie przylepne
posiadały wskaźnik procesu sterylizacji parą wodną zmieniający barwę z niebieskiej na
brązową oraz były nawinięte na plastikową gilzę?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
Pytanie nr 2 (dot. wzoru umowy Zalacznik Nr 5)
Zwracamy się do Zamawiającego z prośbą o dopuszczenie zmiany jednostkowej
ceny brutto w przypadku zmiany stawki VAT. Nasza prośba podyktowana jest
prognozami podniesienia stawki VAT na wyroby medyczne z 8% na 23%. Jest to efekt
wezwania Polski przez Komisję Europejską do dostosowania się do Dyrektywy Rady
2006/112/WE (zgodnie z którą, nie można stosować obniżonej stawki VAT, co ma miejsce
w chwili obecnej). Przy zasadach jakie stosuje się przygotowując wyceny do przetargu
(gdzie marżę ustala się na bardzo niskim poziomie) - podniesienie stawki VAT o 15% jest
dla większości dystrybutorów niemożliwe do zaakceptowania. Konieczność utrzymania
ceny brutto na niezmienionym poziomie spowoduje, że realizacja części umowy będzie
odbywała się ze stratą dla Wykonawcy. Biorąc to pod uwagę, żadna z firm nie może
pozwolić sobie na złożenie oferty z góry zakładając stratę, dlatego też już obecnie przy
kalkulacji cen do przetargu należy wziąć pod uwagę ewentualną podwyżkę stawki VAT.
Z kolei to rozwiązanie jest niekorzystne dla Zamawiającego, ponieważ spowoduje to
przekroczenie kwoty przeznaczonej przez szpital na realizację zamówienia a następnie
zakup sprzętu medycznego w wyższych cenach od początku trwania umowy, a nie od
ewentualnej podwyżki stawki VAT.W związku z powyższym prosimy Zamawiającego o
uwzględnienie we wzorze umowy zapisu: „Zamawiający przewiduje możliwość zmiany
cen brutto ze względu na zmiany stawki VAT, lub opłat celnych. Ceny netto pozostaną
bez zmian”Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
Pytanie nr 1 (dot. Części nr 1 i 2)
Czy Zamawiający może wydzielić z Części nr 1 pozycję nr 34 i 35, oraz z Części nr 2
„etykiety dwukrotnie przylepiane” do osobnego Pakietu? Przeniesienie tych pozycji do
osobnych pakietów umożliwi nam złożenie konkurencyjnej cenowo oferty.
Odpowiedź – Tak.
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
Zestaw pytań nr 4
Pakiet nr 1, poz. 13 czy zamawiający dopuści testy konfekcjonowane w opakowaniu a`
240/480 szt?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwzz.
Pakiet nr 1 poz. 14 – prosimy o sprecyzowanie czy zamawiający wymga opakowania w
wielkości 100 szt. Czy 200 szt.
Odpowiedź – Zamawiający wymaga opakowanie w ilości 250 szt.
Pakiet nr 1 poz. 15 – czy zamawiający dopuści testy konfekcjonowane w opakowaniu a`
250 szt.
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
Pakiet nr 1 poz. 13, 15 – czy w przypadku wyrażenia zgody na inną wielkość w
opakowaniu, należy zaokrąglić w gore do pełnego opakowania, czy należy wycenić
niepełna ilość opakowań?
Odpowiedź – zamawiający nie wyraził zgody na inną ilość w opakowaniu dlatego należy
wycenić zgodnie z wymaganiami zamawiającego.
Pakiet 1 poz. 17,19,21 czy zamawiający potwierdza, że papier w kolorze niebieskim
powinien posiadać gramaturę nie mniejszą niż 70g/m2, będąc tym samym papierem
supermiękkim I wzmocnionym?
Odpowiedź – zamawiający dopuszcza ale nie wymaga.
Pakier nr 1, poz. 22-29 czy zamawiający dopuści rękawy w kolorze innym niż fioletowy,
spełniający pozostałe warunki?
Odpowiedź – zamawiający nie dopuszcza rękawy inne niż w kolorze fioletowy z powodu
posiadania na stanie zgrzewarki które mimo wielu prób zgrzewania innych kolorów
rękawa po zgrzewaniu się rozklejały w trakcie sterylizacji.
Pakiet nr 1 poz. 34 czy zamawiający dopuści etykiety dwukrotnie przylepne ze
wskaźnikiem procesu sterylizacji w kolorze różowym (zmieniającym barwę na brązową po
procesie sterylizacji), z zapisem informacji w poprzek przesuwu, jeżeli Zamawiający na
własny koszt dostarczy metkownice kompatybilne z ww. Etykietami? Jeśli tak, prosimy
wskazanie ilości metkownic, które powinien dostarczyć zamawiający?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
Pakiet nr 1 poz. 35 czy zamawiający dopuści tolerancję rozmiaru kopert +/- 1 cm?
Odpowiedź – zamawiający dopuszcza tolerancję tylko na + 1 cm.
Pakiet nr 1 poz. 16-30 czy zamawiający wyrazi zgodę na wyłączenie pozycji nr 16-30 do
osobnego pakietu?
Odpowiedź – zgodnie z zapisami w siwz.
Zestaw pytań nr 5
Dot. Pakietu 2-sterylizacja plazmowa
1. W opisie rękawa Zamawiający wymienił różne rozmiary rękawa i jego ilości.
Czy zapis Zamawiającego: 70mmx100m, 70mmx150m, 70mmx200m, 70mmx300m jak
i wskazane ilości, należy rozumieć?
Nazwa produktu
Rękaw 70m długości x100mm
Opakowanie
Rolka
Ilość
6 rolek
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
szerokości
Rękaw 70m długości x150mm
szerokości
Rolka
6 rolek
Rękaw 70m długości x200mm
szerokości
Rolka
6 rolek
Rękaw 70m długości x300mm
szerokości
Rolka
2 rolki
Odpowiedź – rozmiary rękawów należy rozumieć tak jak w tabeli do pytania.
2. Czy Zamawiający dopuści rękaw o szerokości 35cm zamiast 30cm?
Odpowiedź – Zamawiający dopuszcza.
3. Czy Zamawiający zechce wydzielić do odrębnego pakietu etykiety dwustronnie
przylepiane oraz metkownicę do etykiet samoprzylepnych?
Odpowiedź – zamawiający wydzieli do osobnego pakietu metkownicę i etykiety.
4. Czy Zamawiający przeliczając ilości kaset ze środkiem sterylizującym do Sterrad NX
miał na myśli 5 op.(każde po 5 szt)?
Odpowiedź – Zamawiający wymaga 25 opakowań po 5 szt. kaset w jednym
opakowaniu.
5. Zamawiający wpisał, jako jedną z pozycji, 6 op. testów biologicznych.
Jaką ilość szt. Zamawiający przewiduje w 1 op.?
Odpowiedź – zamawiający wymaga 100 szt. testów w jednym opakowaniu.
6. Zamawiający wpisał, jako jedną z pozycji, 12 op. testów chemicznych.
Jaką ilość szt. Zamawiający przewiduje w 1 op.?
Odpowiedź – Zamawiający wymaga 250 szt. testów w jednym opakowaniu.
7. Zamawiający wpisał, jako jedną z pozycji, 2 op. pojemników plastikowych na
zużyte kasety. Jaką ilość szt. Zamawiający przewiduje w 1 op.?
Odpowiedź – Zamawiający wymaga w 1 opakowaniu 5 szt.
pojemników
plastykowych, dopuszcza również ilość 10 szt. w jednym opakowaniu ale należy
wtedy wycenić tylko jedno opakowanie.
Z upoważnienia Dyrektora
Główny Księgowy
mgr Grażyna Malinowska
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142
Odpowiedzi udzielała:
- dot. przedmiotu zamówienia – Benita Kucharenok
- dot. procedury -Danuta Nowakowska
e-mail:
Strona WWW
Fax 074 88 77 103
[email protected]
http://www.szpital.walbrzych.pl/
Sekretariat
Główna Księgowa
Pielęgniarka Naczelna
Tel. 074 88 77 183
Tel. 074 88 77 184
Tel. 074 88 77 142