Odpowiedzi

Transkrypt

Odpowiedzi
INSTYTUT „CENTRUM ZDROWIA MATKI POLKI”
SAMODZIELNA SEKCJA ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH
93-338 Łódź, ul. Rzgowska 281/289
tel. (0-42) 271-17-52 fax (0-42) 271-17-50
E-mail:[email protected]
Łódź, dnia 23.03.2016r.
Do wszystkich zainteresowanych,
Dotyczy:
postępowania ZP/5/2016 – Dostawa materiałów eksploatacyjnych do aparatury medycznej dla Instytutu
CZMP
Szanowni Państwo!
W związku z zapytaniami dotyczącymi przedmiotowego postępowania Zamawiający wyjaśnia, co następuje:
Pytanie1: dotyczy Pakietu nr 1
Czy Zamawiający dopuści kleszcze do usuwania ciał obcych typu Aligator, średnica 2,4 mm, długość 170 cm, do
gastroskopu o średnicy kanału min. 2,8 mm, wielokrotnego uŜytku?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza kleszcze do usuwania ciał obcych typu Aligator, średnica 2,4 mm, długość 170 cm, do gastroskopu
o średnicy kanału min. 2,8 mm, wielokrotnego uŜytku.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 2: dotyczy Pakietu nr 2
Czy Zamawiający dopuści pętle do polipektomii, wielokrotnego uŜytku, ze specjalnie plecionego drutu, o regulowanej
długości do 25 mm, kształt owalny, z rączką – zestaw (2 pętle + 1 rączka)?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza pętle do polipektomii, wielokrotnego uŜytku, ze specjalnie plecionego drutu, o regulowanej długości
do 25 mm, kształt owalny, z rączką – zestaw (2 pętle + 1 rączka), pod warunkiem, Ŝe pętla jest obrotowa.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 3: dotyczy Pakietu nr 3
Czy Zamawiający dopuści koszyczek do usuwania ciał obcych o rozmiarze 30/45 mm, średnica 1,8 mm, długość 215 cm,
wielokrotnego uŜytku.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza koszyczek do usuwania ciał obcych o rozmiarze 30/45 mm, średnica 1,8 mm, długość 215 cm,
wielokrotnego uŜytku?
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 4: dotyczy Pakietu nr 5
Czy Zamawiający dopuści kleszcze do usuwania ciał obcych, typu Aligator średnica 1,8 mm, długość 160 cm, jednorazowego
uŜycia?
Odpowiedź:
Zamawiający domyśla się, Ŝe chodziło o Pakiet numer 4 i związku z powyŜszym Zamawiający dopuszcza (w Pakiecie numer
4) kleszcze do usuwania ciał obcych, typu Aligator średnica 1,8 mm, długość 160 cm, dostosowane do gastroskopu
noworodkowego (1550mm, śr.2,0mm), jednorazowego uŜycia. Zamawiający nie dopuszcza zaoferowania kleszczy
jednorazowych w Pakiecie nr 5.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 5: dotyczy Pakietu nr 6
Czy Zamawiający dopuści pętle z siatką jednorazowego uŜycia?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza pętle z siatką jednorazowego uŜycia. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 6: dotyczy Pakietu nr 9
Czy Zamawiający dopuści jednorazowy ustnik, z demontowalnym paskiem, ustnik o wymiarach 21 x 28 mm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza jednorazowy ustnik, z demontowalnym paskiem, ustnik o wymiarach 21 x 28 mm.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie7: dotyczy Pakietu nr 10
Czy Zamawiający dopuści szczypce biopsyjne, łyŜeczki z okienkiem, rotacyjne, gastroskopowe, średnica 1,8 mm, długość
150 cm, do kanału biopsyjnego o średnicy min. 2,0 mm, wielokrotnego uŜytku?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody, podtrzymuje zapisy SIWZ. Proponowana średnica kanału biopsyjnego jest zbyt mała.
Większa średnica umoŜliwia pobranie większej objętości tkanki.
Pytanie 8: dotyczy Pakietu nr 11
Czy Zamawiający dopuści szczypce biopsyjne, łyŜeczki z okienkiem, rotacyjne, gastroskopowe, średnica 2,4 mm, długość
150 cm, do kanału biopsyjnego o średnicy min. 2,8 mm, wielokrotnego uŜytku?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza szczypce biopsyjne, łyŜeczki z okienkiem, rotacyjne, gastroskopowe, średnica 2,4 mm, długość 150
cm, do kanału biopsyjnego o średnicy min. 2,8 mm, wielokrotnego uŜytku.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 9: dotyczy Pakietu nr 12
Czy Zamawiający dopuści szczypce biopsyjne, łyŜeczki z okienkiem, rotacyjne, gastroskopowe, średnica 2,4 mm, długość
230 cm, do kanału biopsyjnego o średnicy min. 2,8 mm, wielokrotnego uŜytku?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody, podtrzymuje zapisy SIWZ. Proponowana średnica kanału biopsyjnego jest zbyt mała.
Większa średnica umoŜliwia pobranie większej objętości tkanki.
Pytanie 10: dotyczy Pakietu nr 22
Czy Zamawiający dopuści szczypce chwytne gastroskopowe z gumowymi końcówkami, do usuwania ciał obcych, łyŜeczki
okrągłe, średnica 2,4 mm, długość 170 cm, do kanału roboczego o średnicy min. 2,8 mm, wielokrotnego uŜytku?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody, podtrzymuje zapisy SIWZ. Proponowana średnica narzędzia jest zbyt mała. Większa
średnica umoŜliwia łatwiejsze usunięcie ciała obcego.
Pytanie 11: dotyczy Pakietu nr 23
Czy Zamawiający dopuści jednorazową szczoteczkę do czyszczenia endoskopów, dwustronną o średnicach włosia 5 i 10 mm,
długość 230 cm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza jednorazową szczoteczkę do czyszczenia endoskopów, dwustronną o średnicach włosia 5 i 10 mm,
długość 230 cm.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 12: dotyczy Pakietu nr 25
Czy Zamawiający dopuści pętle z siatką jednorazowego uŜycia?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza pętle z siatką jednorazowego uŜycia. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 13: dotyczy Pakietów nr 46, 47, 48, 53, 50,45
Zwracamy się z prośbą o uszczegółowienie, czy kable przyłączeniowe do aparatów będących własnością ICZMP wymienione
w pakietach 46 do 48 i 53 oraz moduł do aparatu będącego własnością ICZMP wymieniony w pakietach 50 mają być
kompatybilne z zaoferowanymi w pakiecie 45 zestawami do pomiaru ciśnienia za pomocą pinowych wtyków pośrednich typu
Ohmeda/BD ?
Odpowiedź:
Zamawiający potwierdza, Ŝe kable - z pakietów numer 46, 47, 48, 53 oraz moduł - z pakietu numer 50, mają być
kompatybilne z zestawem do pomiaru ciśnienia i osprzętem do urządzeń - z pakietu numer 45.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 14 dotyczy Pakietu nr 9
Czy zamawiający dopuści ustnik jednorazowy o śr.21x26mm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza ustnik jednorazowy o śr.21x26mm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 15: dotyczy Pakietu nr 21
Czy zamawiający dopuści pętle elektrochirurgiczne kolonoskopowe jednorazowego uŜytku o średnicy pętli 24 mm. Pozostałe
parametry zgodne z SIWZ.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza pętle elektrochirurgiczne kolonoskopowe jednorazowego uŜytku o średnicy pętli 24 mm. Pozostałe
parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 16: dotyczy Pakietu nr 23
Czy zamawiający dopuści uniwersalną jednorazową szczoteczkę dwustronną do czyszczenia wlotów kanałów
endoskopowych długość robocza 2300 mm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza uniwersalną jednorazową szczoteczkę dwustronną do czyszczenia wlotów kanałów endoskopowych
długość robocza 2300 mm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 17: dotyczy Pakietu nr 20
Czy Zamawiający dopuści zaoferowanie pętli o długości 240 cm.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza zaoferowanie pętli o długości 240 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 18: dotyczy Pakietu nr 21
Czy Zamawiający dopuści zaoferowanie pętli o długości 240 cm.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza zaoferowanie pętli o długości 240 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 19: dotyczy Pakietu nr 23
Czy Zamawiający dopuści zaoferowanie szczoteczek o długości 250 cm.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza zaoferowanie szczoteczek o długości 250 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 20: dotyczy Wzoru Umowy § 7 ust. 1
NaleŜy nadmienić, iŜ wskazany w w/w postanowieniu umownym termin 3 dni na uzupełnienie braków ilościowych jest z
obiektywnych przyczyn (logistyka i transport) terminem zbyt krótkim, co w praktyce moŜe prowadzić do niemoŜliwości wywiązania
się przez Wykonawcę z nałoŜonego obowiązku. Wykonawca zwraca się z prośbą o wydłuŜenie przedmiotowego terminu do 5
(pięciu) dni.
Odpowiedź:
Zamawiający wyraŜa zgodę na wydłuŜenie terminu określonego w par. 7 ust.1.
Zamawiający zmienia zapisy w załączniku numer 9 do SIWZ - Wzorze umowy w § 7 w ustępie 1.
Pytanie 21: dotyczy SIWZ - rozdział XV § 96
Prosimy o wydłuŜenie terminu na odesłanie podpisanej umowy do 5 roboczych dni. Podpisaną umowę odeślemy jak
najszybciej i moŜe to nastąpić nawet w terminie krótszym niŜ powyŜszy.
NaleŜy nadmienić, iŜ wskazany w postanowieniu umownym termin 3 dni na odesłanie podpisanej umowy jest z biektywnych
przyczyn terminem zbyt krótkim, gdyŜ siedziba firmy znajduje się poza granicami Polski.
Odpowiedź:
Zamawiający wyraŜa zgodę na wydłuŜenie terminu określonego w SIWZ - rozdział XV § 96 z 3 dni do 5 dni.
W związku z powyŜszym zmianie ulega Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia w zakresie § 96:
Było:
Wykonawca, którego oferta została wybrana, zobowiązany jest do zawarcia umowy w miejscu i terminie wyznaczonym przez
Zamawiającego. JeŜeli z uzasadnionych przyczyn Wykonawca nie moŜe stawić się w terminie wskazanym przez
Zamawiającego, jest zobowiązany do podpisania i odesłania umowy w terminie 3 roboczych dni od dnia jej otrzymania.
JeŜeli w wyznaczonym terminie Wykonawca nie odeśle podpisanej umowy, Zamawiający będzie miał prawo uznać ten fakt
za uchylanie się od zawarcia umowy oraz będzie mógł dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej spośród pozostałych ofert,
zgodnie z art. 94 ust. 3 ustawy Pzp.
Jest:
Wykonawca, którego oferta została wybrana, zobowiązany jest do zawarcia umowy w miejscu i terminie wyznaczonym przez
Zamawiającego. JeŜeli z uzasadnionych przyczyn Wykonawca nie moŜe stawić się w terminie wskazanym przez
Zamawiającego, jest zobowiązany do podpisania i odesłania umowy w terminie 5 roboczych dni od dnia jej otrzymania.
JeŜeli w wyznaczonym terminie Wykonawca nie odeśle podpisanej umowy, Zamawiający będzie miał prawo uznać ten fakt
za uchylanie się od zawarcia umowy oraz będzie mógł dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej spośród pozostałych ofert,
zgodnie z art. 94 ust. 3 ustawy Pzp.
Pytanie 22: dotyczy Pakietu nr 43
Łącznik czujnika temperatury do posiadanego przez ICZMP nawilŜacza MR 850 Fisher&Paykel.
Czy zamawiający ww. pakiecie ma na myśli adapter do podłączenia nawilŜacza.
Odpowiedź:
Są dwa składniki podłączenia nawilŜacza i grzania w respiratorze, jest to czujnik temperatury i adapter łączący.
Zamawiający potwierdza, Ŝe ma na myśli adapter do podłączenia nawilŜacza.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 23: dotyczy Pakietu nr 31, poz.1
Czy zamawiający dopuści jednorazową elektroda neutralna niedzieloną dla niemowląt, pow. 40 cm2 samoprzylepna, na
podłoŜu elastycznym, przylegająca całą powierzchnią do skóry pacjenta.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza jednorazową elektrodę neutralną niedzieloną dla niemowląt, pow. 40 cm2 samoprzylepną, na
podłoŜu elastycznym, przylegającą całą powierzchnią do skóry pacjenta.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 24: dotyczy Wzoru Umowy § 2 ust. 6
Prosimy o rezygnację z zapisu.
UZASADNIENIE:
Wykonawca oświadcza i zobowiązuję się do dostawy w pełni kompatybilnego asortymentu. W związku z powyŜszym fakt ich
uŜycia i eksploatacji nie moŜe prowadzić do wskazanych zdarzeń. Ich ewentualne zaistnienie moŜe być przyczyną
uŜytkowania niezgodnego z instrukcją obsługi, za co Wykonawca nie moŜe odpowiadać.
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 25: dotyczy Wzoru Umowy § 3 ust. 1
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę istniejącego zapisu na następujący:
„Łączne maksymalne wynagrodzenie netto Wykonawcy wynosi …… PLN (słownie:…… PLN,… /100) i składają się na nie ceny
jednostkowe poszczególnych ilości towarów, podane w Formularzu Cenowym, stanowiącym załącznik do niniejszej umowy.”
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zamawiający wyjaśnia, iŜ z zapisu w § 3 ust. 5 Wzoru Umowy: ,,W dniu podpisania umowy maksymalne wynagrodzenie
Wykonawcy określone w ust. 1 z podatkiem VAT wynosi …” jasno wynika, Ŝe § 3 ust. 1 Wzoru umowy Zamawiający ma na
myśli wynagrodzenie netto.
Pytanie 26: dotyczy Wzoru Umowy § 4
Prosimy o dodanie następującego zapisu:
„Wykonawca ma prawo do wstrzymania realizacji kolejnych zamówień w przypadku zwłoki w płatnościach (naleŜności
wymaganych) powyŜej 30 dni od terminu płatności/ wymagalności wskazanego na fakturze”.
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 27: dotyczy Wzoru Umowy § 4
Prosimy o dodanie następującego zapisu:
„Wykonawca ma prawo do naliczania odsetek ustawowych w przypadku zwłoki w płatnościach (naleŜności wymagalnych)
powyŜej 30 dni od terminu płatności (wymagalności) wskazanego na fakturze.”
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 28: dotyczy Wzoru Umowy § 7 ust. 2
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę istniejącego zapisu na następujący:
Reklamacje jakościowe Zamawiający jest zobligowany zgłosić Wykonawcy pisemnie, faksem lub za pomocą poczty
elektronicznej - niezwłocznie po stwierdzeniu złej jakości towaru, jednak nie później niŜ w terminie 15 dni roboczych od daty
ujawnienia wady. W takiej sytuacji, Zamawiający informuje Wykonawcę o stwierdzonej wadliwości i wstrzymuje
jednocześnie zapłatę za zakwestionowany przedmiot umowy (do momentu uznania reklamacji za zasadną i wymianie
przedmiotu umowy na wolny od wad).
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 29: dotyczy Wzoru Umowy § 7 ust. 3
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę istniejącego zapisu na następujący:
„Wykonawca zobowiązuje się do udzielenia odpowiedzi na złoŜoną reklamację, o której mowa w ust. 2, w ciągu 5 dni
roboczych, a po bezskutecznym upływie tego terminu reklamacja uwaŜana będzie za uznaną w całości zgodnie z Ŝądaniem
Zamawiającego.”
Odpowiedź:
Zamawiający wyraŜa zgodę na wydłuŜenie terminu określonego w par. 7 ust.3.
Zamawiający zmienia zapisy w załączniku numer 9 do SIWZ - Wzorze umowy w § 7 w ustępie 3.
Pytanie 30: dotyczy Wzoru Umowy § 7 ust. 4
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę istniejącego zapisu na następujący:
„W przypadku uwzględnienia reklamacji, o której mowa w ust. 2 lub braku odpowiedzi ze strony Wykonawcy w terminie o
którym mowa w ust. 3, Wykonawca zobowiązany jest do wymiany przedmiotu umowy na wolny od wad w terminie 7 dni
roboczych od momentu uznania reklamacji za zasadną.”
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 31: dotyczy Wzoru Umowy § 8 ust. 3
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmniejszenie wysokości kary umownej 10% na 5%?
Odpowiedź:
Zamawiający wyraŜa zgodę na zmniejszenie wysokości kary umownej określonej w § 8 z wartości 10% do wartości 5%.
Zamawiający zmienia zapisy w załączniku numer 9 do SIWZ - Wzorze umowy w § 8 w ustępie 3.
Pytanie 32: dotyczy Wzoru Umowy § 9 ust. 1
Prosimy o dodanie następującego zapisu:
„W przypadku zmiany stawki VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki następuje z dniem wejścia w Ŝycie aktu
prawnego zmieniającego wysokości stawki – cena netto nie ulegnie zmianie, nastąpi jedynie zmiana ceny brutto”
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ. § 8 ust. 3 wzoru umowy stanowi
jednoznacznie, Ŝe „Podane w ust. 1 wynagrodzenie nie obejmuje podatku od towarów i usług VAT, który to podatek będzie
doliczony według stawki właściwej na dzień wystawienia faktury, do ustalonej w fakturze ceny netto.”
Pytanie 33: dotyczy Wzoru Umowy § 9 ust. 6
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę istniejącego zapisu na następujący:
„W przypadku, gdy Wykonawca nie będzie dostarczał wyrobu będącego przedmiotem umowy bądź teŜ
niezwłocznie nie zaproponuje dostarczenia zamiennika (odpowiednika) wyrobu w sytuacji o której mowa w ust. 5
Zamawiający będzie miał prawo dokonać zakupu wyrobu/zamiennika u innego Wykonawcy, po wcześniejszym pisemnym
wezwaniu do naleŜytej realizacji umowy. JeŜeli koszt zakupu będzie wyŜszy od kosztu zakupu w ramach niniejszej umowy,
powstałą róŜnicą zostanie obciąŜony wykonawca.”
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 34: dotyczy Wzoru Umowy § 10 ust. 4
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę istniejącego zapisu na następujący:
„Strony wspólnie oświadczają, Ŝe wyłączają moŜliwość dokonywania przez podmioty trzecie wszelkich czynności faktycznych
lub prawnych związanych z wierzytelnościami Wykonawcy wynikającymi z niniejszej umowy bez uprzedniej, pisemnej zgody
Zamawiającego. Zgody takiej nie moŜna bezpodstawnie odmówić.”
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 35: dotyczy Wzoru Umowy § 10 ust.6b
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na zmianę istniejącego zapisu na następujący:
„W przypadku powtarzającego się co najmniej trzykrotnie stwierdzenia przez Zamawiającego braków
ilościowych lub jakościowych dostarczonego towaru, po wcześniejszym pisemnym wezwaniu do naleŜytej realizacji umowy.”
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 36: dotyczy Pakietów nr 1, 4, 5
Czy Zamawiający bezwzględnie wymaga, aby kleszczyki miały polerowaną końcówkę dystalną na długości 20cm oraz by
spirala połączona była z uchwytem gumowym przegubem chroniącym przed załamywaniem się kleszczyków w najbardziej
naraŜonym miejscu?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza, aby kleszczyki miały polerowaną końcówkę dystalną na długości 20 cm oraz by spirala połączona
była z uchwytem gumowym przegubem chroniącym przed załamywaniem się kleszczyków w najbardziej naraŜonym miejscu,
jednak nie wprowadza takiego wymogu. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym dla Pakietów numer 1, 4, 5.
Pytanie 37: dotyczy Pakietów nr 6 i 25
Czy Zamawiający zgodzi się na zaoferowanie woreczka foliowego zamiast siatki?
Odpowiedź:
a) dla Pakietu nr 6 - Zamawiający wyraŜa zgodę na zaoferowanie woreczka foliowego zamiast siatki. Pozostałe parametry
zgodne z SIWZ. W zawiązku z powyŜszym Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu
Cenowym dla Pakietu nr 6
b) dla Pakietu nr 25 - Zamawiający wyraŜa zgodę na zaoferowanie woreczka foliowego zamiast siatki. Pozostałe
parametry zgodne z SIWZ. W zawiązku z powyŜszym Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w
Formularzu Cenowym dla Pakietu nr 25.
Pytanie 38: dotyczy Pakietów nr 10, 11, 12
Czy Zamawiający zgodzi się na zaoferowanie szczypiec bez rotacji?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian w zakresie Pakietów 10 i 11, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Rotacja umoŜliwia dokładne pozycjonowanie i pobranie materiału szczególnie waŜne u pacjentów pediatrycznych, którzy
mają wykonywane badanie bez znieczulenia ogólnego. W zakresie Pakietu nr 12 zmianie ulega opis przedmiotu zamówienia
w związku z odpowiedzią na pytanie 43. Zamawiający dopuszcza szczypce bez rotacji.
Pytanie 39: dotyczy Pakietów nr 20 i 21
Czy Zamawiający bezwzględnie wymaga, aby pętle miały funkcję płynnej rotacji (były obrotowe)?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza aby w Pakietach 20 i 21 pętle miały funkcję płynnej rotacji (były obrotowe), jednak nie wprowadza
takiego wymagania. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 40: dotyczy Pakietu nr 23
Czy Zamawiający dopuści szczotkę o dł. 2300mm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza szczotkę o dł. 2300mm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 41: dotyczy Pakietu nr 26
Czy Zamawiający bezwzględnie wymaga, aby zestawy wyposaŜone były w port Luer-Lock do przepłukiwania pola
zabiegowego?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza, aby zestawy wyposaŜone były w port Luer-Lock do przepłukiwania pola zabiegowego, jednak nie
wprowadza takiego wymagania. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym
Pytanie 42: dotyczy Pakietu nr 24 - Formularza Oferty (załącznik nr 1 do SIWZ), punkt 4 oraz Wzoru Umowy,
paragraf 2, ustęp 3
Czy Zamawiający wyrazi zgodę na wydłuŜenie terminu dostawy dla pakietu nr 24 do 14 dni roboczych?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza dla Pakietu nr 24 wydłuŜenie terminu dostawy do 14 dni roboczych.
Zamawiający zmienia zapisy w załączniku numer 9 do SIWZ - Wzorze umowy w § 2 w ustępie 3 oraz załączniku nr 1 do
SIWZ w Formularzu Oferty w punkcie 4.
Pytanie 43: dotyczy Pakietu nr 12, pozycja 1
Czy w pakiecie 12 Zamawiający dopuści: Szczypce biopsyjne kolonoskopowe (wielorazowego uŜytku), łyŜeczki biopsyjne
typu standardowe Okrągłe z Okienkiem, długość narzędzia 230 cm, minimalna średnica kanału roboczego 2,8 mm bez
funkcji rotacji?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza szczypce biopsyjne kolonoskopowe (wielorazowego uŜytku), łyŜeczki biopsyjne typu standardowe
Okrągłe z Okienkiem, długość narzędzia 230 cm, minimalna średnica kanału roboczego 2,8 mm bez funkcji rotacji.
Ponadto Zamawiający wyjaśnia, Ŝe pomylił się w pierwotnym opisie przedmiotu zamówienia dla Pakietu 12 w Formularzu
Cenowym, w związku z powyŜszym Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym
Było:
Szczypce biopsyjne, łyŜeczki z okienkiem, wersja z rotacją umoŜliwiające dokładne pozycjonowanie: gastroskopowe,
(wielorazowego uŜytku), długość narzędzia 230 cm, minimalna średnica kanału roboczego 2,8 mm.
Jest:
Szczypce biopsyjne, łyŜeczki z okienkiem, wersja z rotacją lub bez umoŜliwiające dokładne pozycjonowanie: kolonoskopowe,
(wielorazowego uŜytku), długość narzędzia 230 cm, minimalna średnica kanału roboczego 2,8 mm.
Zamawiający dopuszcza szczypce biopsyjne kolonoskopowe (wielorazowego uŜytku), łyŜeczki biopsyjne typu standardowe
okrągłe z okienkiem, długość narzędzia 230 cm, minimalna średnica kanału roboczego 2,8 mm bez funkcji rotacji.
Pytanie 44: dotyczy Pakietu nr 22, pozycja 1
Czy w pakiecie 22 Zamawiający dopuści: jednorazową szczoteczkę dwustronną do czyszczenia kanałów endoskopów,
pozostałe parametry zgodne ze specyfikacją SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający domyśla się, Ŝe chodziło o Pakiet numer 23 i związku z powyŜszym Zamawiający dopuszcza (w Pakiecie numer
23) jednorazową szczoteczkę dwustronną do czyszczenia kanałów endoskopów, pozostałe parametry zgodne ze specyfikacją
SIWZ. Zamawiający nie wyraŜa zgody na zaoferowanie ww. szczotki w Pakiecie nr 22.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 45: dotyczy Pakietu nr 24, pozycja 3
Ze względu na niepodzielne opakowanie handlowe zaworów (1 opakowanie handlowe zawiera 10 sztuk), czy Zamawiający
wyrazi zgodę na zaokrąglenie oferowanych ilości zaworów w górę do 30 sztuk lub w dół do 20 sztuk? Prosimy o podanie
ilości.
Odpowiedź:
Zamawiający prosi o wycenę zgodnie z zapisami w Formularzem Cenowym, czyli dla 25 sztuk zaworów biopsyjnych.
Pytanie 46:
Prosimy o udzielenie informacji: Czy Zamawiający znajduje się w trakcie przekształcania w spółkę kapitałową?
Odpowiedź:
Zamawiający wyjaśnia, Ŝe nie znajduje się w trakcie przekształcania w spółkę kapitałową.
Pytanie 47: dotyczy Pakietu nr 46, pozycja 1
Prosimy o podanie ile odprowadzeń ma mieć kabel i czy Zamawiający oczekuje wersji rozłącznej, czy nierozłącznej?
Odpowiedź:
Zamawiający wymaga kabla w wersji rozłącznej z trzema odprowadzeniami.
W związku z powyŜszym Zamawiający zmienia opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 48: dotyczy Pakietu nr 56, pozycje 1, 2
Prosimy o dopuszczenie kabla o długości 3 m, spełniającego pozostałe wymagania SIWZ.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza kabel o długości 3 m. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 49: dotyczy Pakietu nr 56, pozycje 3, 4
Prosimy o dopuszczenie kabli o długości 0,95 m
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza kabel o długości 0,95 m. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 50: dotyczy Pakietu nr 56, pozycja 5
Prosimy o dopuszczenie kabli o długości 0,9 m
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza kabel o długości 0,9 m. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 51: dotyczy Pakietu nr 58, pozycja 1
Prosimy o dopuszczenie czujnika z kablem o długości 3 m
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza czujnik z kablem o długości 3 m. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 52: dotyczy Pakietu nr 58, pozycja 2
Prosimy o dopuszczenie czujnika z kablem o długości 0,9m lub 3m przeznaczonego dla pacjentów w przedziale wagowym
10-40 kg.
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zbyt duŜa rozbieŜność pomiędzy wymaganymi przez Zamawiającego a oferowanymi przez Wykonawcę parametrów
dotyczących przedziału wagowego pacjentów oraz długości kabla.
Pytanie 53: dotyczy Pakietu nr 58, pozycje 3, 5, 6
Prosimy o dopuszczenie czujnika z kablem o długości 0,9 m lub 3 m.
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zbyt duŜa rozbieŜność pomiędzy wymaganą przez Zamawiającego a oferowaną przez Wykonawcę długością kabla.
Pytanie 54: dotyczy Pakietu nr 58, pozycja 4
Prosimy o dopuszczenie czujnika z kablem o długości 3 m.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza czujnik do pomiaru saturacji z kablem o długości 3 m. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym
Pytanie 55: dotyczy Pakietu nr 60, pozycje 1, 2, 3
Prosimy o dopuszczenie kabli o długości 2,5 m.
Odpowiedź:
Dotyczy pozycji: 1 i 2 - Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ. Oferowany
przez Wykonawcą kabel jest zbyt krótki.
Dotyczy pozycji: 3 - Zamawiający wymaga kabla nie krótszego niŜ 1,5 m, długość 2,5 spełnia niniejszy warunek.
Pytanie 56: dotyczy Pakietu nr 61, pozycje 1, 2, 3, 4, 5
Prosimy o wydzielenie pozycji 1, 2, 3, 4, 5 do oddzielnego pakietu, co umoŜliwi wzięcie udziału w postępowaniu większej
ilości wykonawców, a tym samym wpłynie korzystnie na konkurencyjność ofert.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza wydzielenie pozycji 1, 2, 3, 4, 5 z Pakietu 61, pod warunkiem, Ŝe oferowany asortyment będzie
spełniać wszystkie wymagania określone w SIWZ. W niniejszym zakresie zmianie ulega Formularz Oferty (zał.nr 1 do SIWZ
pkt 3 i 4) Formularz Cenowy, (zał. nr 2 do SIWZ), Wzór umowy (zał. nr 9 do SIWZ pkt 1 i 3) – powstaje nowy Pakiet 68
oraz zmianie ulegają zapisy § 7 i 25 SIWZ:
Było:
Zamawiający Ŝąda wniesienia wadium przez Wykonawców uczestniczących w postępowaniu. Wadium na całość przedmiotu
zamówienia wynosi 22 152,75 PLN, słownie: dwadzieścia dwa tysiące sto pięćdziesiąt dwa PLN, 75/100. Łączna kwota
wadium jest sumą kwot wadium na poszczególne pakiety:
L.P.
Wartość wadium dla
poszczególnych
Pakietów
(w PLN)
1.
18,34
Słownie: osiemnaście PLN, 34/100
2.
23,04
Słownie: dwadzieścia trzy PLN, 04/100
Wartość wadium dla poszczególnych Pakietów - słownie
3.
34,28
Słownie: trzydzieści cztery PLN, 28/100
4.
91,70
Słownie: dziewięćdziesiąt jeden PLN, 70/100
5.
25,60
Słownie: dwadzieścia pięć PLN, 60/100
6.
15,90
Słownie: piętnaście PLN, 90/100
7.
17,00
Słownie: siedemnaście PLN, 00/100
8.
12,00
Słownie: dwanaście PLN, 00/100
9.
6,00
Słownie: sześć PLN, 00/100
10.
26,32
Słownie: dwadzieścia sześć PLN, 32/100
11.
65,80
Słownie: sześćdziesiąt pięć PLN, 80/100
12.
26,32
Słownie: dwadzieścia sześć PLN, 32/100
13.
2,40
Słownie: dwa PLN, 40/100
14.
58,00
Słownie: pięćdziesiąt osiem PLN, 00/100
15.
78,40
Słownie: siedemdziesiąt osiem PLN, 40/100
16.
28,00
Słownie: dwadzieścia osiem PLN, 00/100
17.
4,70
Słownie: cztery PLN, 70/100
18.
4,70
Słownie: cztery PLN, 70/100
19.
4,70
Słownie: cztery PLN, 70/100
20.
10,00
Słownie: dziesięć PLN, 00/100
21.
10,00
Słownie: dziesięć PLN, 00/100
22.
48,50
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 50/100
23.
24,00
Słownie: dwadzieścia cztery PLN, 00/100
24.
256,31
Słownie: dwieście pięćdziesiąt sześć PLN, 31/100
25.
19,08
Słownie: dziewiętnaście PLN, 08/100
26.
43,90
Słownie: czterdzieści trzy PLN, 90/100
27.
28.
42,95
4 676,17
29.
90,40
30.
31.
35,40
1 192,01
Słownie: trzydzieści pięć PLN, 40/100
Słownie: jeden tysiąc sto dziewięćdziesiąt dwa PLN, 01/100
32.
33.
10,00
4 218,80
Słownie: dziesięć PLN, 00/100
Słownie: cztery tysiące dwieście osiemnaście PLN, 80/100
34.
35.
251,80
1 652,56
Słownie: dwieście pięćdziesiąt jeden PLN, 80/100
Słownie: jeden tysiąc sześćset pięćdziesiąt dwa PLN, 56/100
36.
37.
246,09
1 978,00
Słownie: dwieście czterdzieści sześć PLN, 09/100
Słownie: jeden tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt osiem PLN, 00/100
38.
900,00
Słownie: dziewięćset PLN, 00/100
39.
900,00
Słownie: dziewięćset PLN, 00/100
40.
335,00
Słownie: trzysta trzydzieści pięć PLN, 00/100
41.
151,20
Słownie: sto pięćdziesiąt jeden PLN, 20/100
42.
130,58
Słownie: sto trzydzieści PLN, 57/100
43.
12,60
Słownie: dwanaście PLN, 60/100
44.
173,37
Słownie: sto siedemdziesiąt trzy PLN, 37/100
45.
1 430,00
Słownie: czterdzieści dwa PLN, 95/100
Słownie: cztery tysiące sześćset siedemdziesiąt sześć PLN, 17/100
Słownie: dziewięćdziesiąt PLN, 40/100
Słownie: jeden tysiąc czterysta trzydzieści PLN, 00/100
46.
56,00
47.
120,00
Słownie: pięćdziesiąt sześć PLN, 00/100
Słownie: sto dwadzieścia PLN, 00/100
48.
38,00
Słownie: trzydzieści osiem PLN, 00/100
49.
152,00
Słownie: sto pięćdziesiąt dwa PLN, 00/100
50.
190,00
Słownie: sto dziewięćdziesiąt PLN, 00/100
51.
30,00
Słownie: trzydzieści PLN, 00/100
52.
48,00
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 00/100
53.
5,60
Słownie: pięć PLN, 60/100
54.
40,00
Słownie: czterdzieści PLN, 00/100
55.
281,20
Słownie: dwieście osiemdziesiąt jeden PLN, 20/100
56.
144,50
Słownie: sto czterdzieści cztery PLN, 50/100
57.
48,00
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 00/100
58.
720,60
Słownie: siedemset dwadzieścia PLN, 60/100
59.
142,70
Słownie: sto czterdzieści dwa PLN, 70/100
60.
48,40
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 40/100
61.
130,50
Słownie: sto trzydzieści PLN, 50/100
62.
69,50
Słownie: sześćdziesiąt dziewięć PLN, 50/100
63.
52,50
Słownie: pięćdziesiąt dwa PLN, 50/100
64.
27,00
Słownie: dwadzieścia siedem PLN, 00/100
65.
200,00
Słownie: dwieście PLN, 00/100
66.
40,00
Słownie: czterdzieści PLN, 00/100
67.
Łącznie:
186,33
22 152,75
Słownie: sto osiemdziesiąt sześć PLN, 33/100
Słownie: dwadzieścia dwa tysiące sto pięćdziesiąt dwa PLN, 75/100
Jest:
Zamawiający Ŝąda wniesienia wadium przez Wykonawców uczestniczących w postępowaniu. Wadium na całość przedmiotu
zamówienia wynosi 22 152,75 PLN, słownie: dwadzieścia dwa tysiące sto pięćdziesiąt dwa PLN, 75/100. Łączna kwota
wadium jest sumą kwot wadium na poszczególne pakiety:
L.P.
Wartość wadium
dla
poszczególnych
Pakietów
(w PLN)
1.
18,34
Słownie: osiemnaście PLN, 34/100
2.
23,04
Słownie: dwadzieścia trzy PLN, 04/100
3.
34,28
Słownie: trzydzieści cztery PLN, 28/100
4.
91,70
Słownie: dziewięćdziesiąt jeden PLN, 70/100
5.
25,60
Słownie: dwadzieścia pięć PLN, 60/100
6.
15,90
Słownie: piętnaście PLN, 90/100
7.
17,00
Słownie: siedemnaście PLN, 00/100
8.
12,00
Słownie: dwanaście PLN, 00/100
9.
6,00
Słownie: sześć PLN, 00/100
10.
26,32
Słownie: dwadzieścia sześć PLN, 32/100
11.
65,80
Słownie: sześćdziesiąt pięć PLN, 80/100
12.
26,32
Słownie: dwadzieścia sześć PLN, 32/100
13.
2,40
Słownie: dwa PLN, 40/100
14.
58,00
Słownie: pięćdziesiąt osiem PLN, 00/100
15.
78,40
Słownie: siedemdziesiąt osiem PLN, 40/100
16.
28,00
Słownie: dwadzieścia osiem PLN, 00/100
17.
4,70
Słownie: cztery PLN, 70/100
18.
4,70
Słownie: cztery PLN, 70/100
19.
4,70
Słownie: cztery PLN, 70/100
20.
10,00
Słownie: dziesięć PLN, 00/100
21.
10,00
Słownie: dziesięć PLN, 00/100
22.
48,50
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 50/100
23.
24,00
Słownie: dwadzieścia cztery PLN, 00/100
24.
256,31
Słownie: dwieście pięćdziesiąt sześć PLN, 31/100
25.
19,08
Słownie: dziewiętnaście PLN, 08/100
26.
43,90
Słownie: czterdzieści trzy PLN, 90/100
27.
28.
42,95
4 676,17
29.
90,40
30.
31.
35,40
1 192,01
Słownie: trzydzieści pięć PLN, 40/100
Słownie: jeden tysiąc sto dziewięćdziesiąt dwa PLN, 01/100
32.
33.
10,00
4 218,80
Słownie: dziesięć PLN, 00/100
Słownie: cztery tysiące dwieście osiemnaście PLN, 80/100
34.
35.
251,80
1 652,56
Słownie: dwieście pięćdziesiąt jeden PLN, 80/100
Słownie: jeden tysiąc sześćset pięćdziesiąt dwa PLN, 56/100
36.
37.
246,09
1 978,00
Słownie: dwieście czterdzieści sześć PLN, 09/100
Słownie: jeden tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt osiem PLN, 00/100
38.
900,00
Słownie: dziewięćset PLN, 00/100
39.
900,00
Słownie: dziewięćset PLN, 00/100
40.
335,00
Słownie: trzysta trzydzieści pięć PLN, 00/100
41.
151,20
Słownie: sto pięćdziesiąt jeden PLN, 20/100
42.
130,58
Słownie: sto trzydzieści PLN, 57/100
43.
12,60
Słownie: dwanaście PLN, 60/100
Wartość wadium dla poszczególnych Pakietów - słownie
Słownie: czterdzieści dwa PLN, 95/100
Słownie: cztery tysiące sześćset siedemdziesiąt sześć PLN, 17/100
Słownie: dziewięćdziesiąt PLN, 40/100
44.
173,37
Słownie: sto siedemdziesiąt trzy PLN, 37/100
45.
1 430,00
46.
56,00
Słownie: pięćdziesiąt sześć PLN, 00/100
47.
120,00
Słownie: sto dwadzieścia PLN, 00/100
48.
38,00
Słownie: trzydzieści osiem PLN, 00/100
49.
152,00
Słownie: sto pięćdziesiąt dwa PLN, 00/100
50.
190,00
Słownie: sto dziewięćdziesiąt PLN, 00/100
51.
30,00
Słownie: trzydzieści PLN, 00/100
52.
48,00
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 00/100
53.
5,60
Słownie: pięć PLN, 60/100
54.
40,00
Słownie: czterdzieści PLN, 00/100
55.
281,20
Słownie: dwieście osiemdziesiąt jeden PLN, 20/100
56.
144,50
Słownie: sto czterdzieści cztery PLN, 50/100
57.
48,00
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 00/100
58.
720,60
Słownie: siedemset dwadzieścia PLN, 60/100
59.
142,70
Słownie: sto czterdzieści dwa PLN, 70/100
60.
48,40
Słownie: czterdzieści osiem PLN, 40/100
61.
81,00
Słownie: osiemdziesiąt jeden PLN, 00/100
62.
69,50
Słownie: sześćdziesiąt dziewięć PLN, 50/100
63.
52,50
Słownie: pięćdziesiąt dwa PLN, 50/100
64.
27,00
Słownie: dwadzieścia siedem PLN, 00/100
65.
200,00
Słownie: dwieście PLN, 00/100
66.
40,00
Słownie: czterdzieści PLN, 00/100
67.
186,33
Słownie: sto osiemdziesiąt sześć PLN, 33/100
68.
Łącznie:
49,50
22 152,75
Słownie: jeden tysiąc czterysta trzydzieści PLN, 00/100
Słownie: czterdzieści dziewięć PLN, 50/100
Słownie: dwadzieścia dwa tysiące sto pięćdziesiąt dwa PLN, 75/100
Pytanie 57: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja 6
Prosimy o dopuszczenie mankietu w rozmiarze 9-14 cm i szerokości 6,5 cm lub mankietu w rozmiarze 10-19 cm i szerokości
8,8 cm
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zbyt duŜe rozbieŜności pomiędzy wymaganym przez Zamawiającego a oferowanymi przez Wykonawcę
rozmiarami/szerokościami mankietów.
Pytanie 58: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja 7
Prosimy o dopuszczenie mankietu w rozmiarze 14-21 cm i szerokości 9,5 cm
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet w rozmiarze 14-21 cm i szerokości 9,5 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 59 dotyczy Pakietu nr 61, pozycje 8
Prosimy o dopuszczenie mankietu w rozmiarze 21-27 cm i szerokości 11,5 cm
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet w rozmiarze 21-27 cm i szerokości 11,5 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 60: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja 9
Prosimy o dopuszczenie mankietu w rozmiarze 27-35 cm i szerokości 14,5 cm lub w rozmiarze 25-35 cm i szerokości
14,5 cm
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet w rozmiarze 27-35 cm i szerokości 14,5 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 61: dotyczy Pakietu nr 46
Bardzo proszę o doprecyzowanie rodzaju kabla przyłączeniowego do monitorów Philips.
Odpowiedź:
Zamawiający wymaga kabla w wersji rozłącznej z trzema odprowadzeniami.
W związku z powyŜszym Zamawiający zmienia opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
(Patrz równieŜ odpowiedzi na pytania: nr 13 i 47).
Pytanie 62: dotyczy Pakietu nr 56, pozycje 1-5
Czy Zamawiający dopuści oryginalne kable zbiorcze i odprowadzenia EKG Philips o podanych przez Zamawiającego w opisie
numerach katalogowych kompatybilnych z posiadanymi przez ICZM kardiomonitorami Philips, które nie posiadają
zabezpieczenia przed skutkami defibrylacji? Takie zabezpieczenie znajduje się wewnątrz kardiomonitora.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza oryginalne kable zbiorcze i odprowadzenia EKG Philips o podanych przez Zamawiającego w opisie
numerach katalogowych kompatybilnych z posiadanymi przez ICZM kardiomonitorami Philips, które nie posiadają
zabezpieczenia przed skutkami defibrylacji.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 63: dotyczy Pakietu nr 56, pozycje 1-5
Czy Zamawiający oczekuje akcesoriów oryginalnych od producenta posiadanych przez Państwa kardiomonitorów z
wytłoczonym logo firmy i nr REF na produkcie? Tylko oryginalne połączenia gwarantują 100% rzetelność i dokładność
odczytów oraz brak artefaktów zakłócających pomiary.
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 64: dotyczy Pakietu nr 57
Proszę o potwierdzenie, czy Zamawiającemu chodzi o jednorazowe, samoprzylepne elektrody dla niemowląt i dzieci o
wymiarach 22x22mm z miedzianymi, kodowanymi kolorystycznie (zgodnie z ICU) 3 odprowadzeniami na miękkiej włókninie
ze stałym Ŝelem przewodzącym? Po stronie zewnętrznej elektrod kolorowe animacje. Pakowane jednostkowo po 3 sztuki
naklejane na przeźroczystym plastikowy listku o wymiarach 7,4x3,8 cm (+/- 3mm). Na opakowaniu zewnętrznym widoczny
producent – kompatybilny z posiadanymi przez Państwa monitorami, REF produktu oraz graficzne oznaczenie braku lateksu
w produkcie.
Odpowiedź:
Zamawiający podtrzymuje zapisy SIWZ. Zamawiający wyjaśnia, Ŝe ma na myśli same elektrody bez odprowadzeń.
Pytanie 65: dotyczy Pakietu nr 58, pozycje 1-7
Czy Zamawiającemu chodzi o akcesoria oryginalne zgodne producentem z posiadanymi kardiomonitorami, wytłoczonym logo
producenta oraz nr REF na produkcie? Nadmieniam, iŜ jedynie oryginalne połączenia dają 100% gwarancję dokładności
odczytu poziomu SpO2 bez artefaktów i zakłóceń sygnału.
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 66: dotyczy Pakietu nr 59 pozycje 1-3
Czy Zamawiającemu chodzi o akcesoria oryginalne, zgodne producentem z posiadanymi kardiomonitorami, wytłoczonym
logo producenta oraz nr REF na produkcie?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 67: dotyczy Pakietu nr 60, pozycje 1-3
Czy Zamawiającemu chodzi o akcesoria oryginalne, zgodne producentem z posiadanymi kardiomonitorami, wytłoczonym
logo producenta oraz nr REF na produkcie?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 68: dotyczy Pakietu nr 61, pozycje 1-9
Czy Zamawiającemu chodzi o akcesoria oryginalne, zgodne producentem z posiadanymi kardiomonitorami, widocznym logo
producenta oraz nr REF na produkcie, w pozycjach 1-5 kodowane kolorystycznie rozmiary produktów?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 69: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja 1
Czy Zamawiający dopuści mankiet o obwodzie 3,1 – 5,7 cm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet o obwodzie 3,1 – 5,7 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr: 56)
Pytanie 70: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja. 2
Czy Zamawiający dopuści mankiet o obwodzie 4,3 – 8,0 cm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet o obwodzie 4,3 – 8,0 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr: 56)
Pytanie 71: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja 3
Czy Zamawiający dopuści mankiet o obwodzie 5,8 – 10,9 cm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet o obwodzie 5,8 – 10,9 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr: 56)
Pytanie 72: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja 4
Czy Zamawiający dopuści mankiet o obwodzie 7,1 – 13,1 cm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet o obwodzie 7,1 – 13,1 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr: 56)
Pytanie 73: dotyczy Pakietu nr 61, pozycja 6-9
Czy Zamawiający dopuści oryginalne mankiety Philips o podanych przez Zamawiającego w opisie numerach katalogowych
kompatybilnych z posiadanymi przez ICZM kardiomonitorami Philips, które nie posiadają zabezpieczenia przed skutkami
defibrylacji? Takie zabezpieczenie znajduje się wewnątrz kardiomonitora.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza oryginalne mankiety Philips o podanych przez Zamawiającego w opisie numerach katalogowych
kompatybilnych z posiadanymi przez ICZM kardiomonitorami Philips, które nie posiadają zabezpieczenia przed skutkami
defibrylacji.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym
Pytanie 74: dotyczy Pakietu nr 62, pozycja 1-3
Czy Zamawiającemu chodzi o akcesoria oryginalne, zgodne producentem z posiadanymi kardiomonitorami, wytłoczonym
logo producenta oraz nr REF na produkcie?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Pytanie 75: dotyczy Pakietu nr 64, pozycja 2
Czy nie zaszła oczywista omyłka i czy Zamawiający nie miał na myśli kabla 5 elektrodowego? Podany przez Zamawiającego
nr katalogowy odnosi się do zakończeń kabla 5 elektrodowego.
Odpowiedź:
Zamawiający podtrzymuje zapisy SIWZ. Zamawiający ma na myśli kabel z zakończeniem 6 elektrodowym.
Pytanie 76: dotyczy Pakietu nr 65
Czy Zamawiający dopuści w odniesieniu do pakietu 65 termin dostaw 15 dni roboczych? Elektrody do rezonansu mają krótki
termin waŜności, w związku z tym aby moŜliwy był do pełnienia wymóg Zamawiającego o min. terminie waŜności produktów
jednorazowych konieczne jest realizowanie poszczególnych zamówień bezpośrednio u producenta bez posiadania zapasów
magazynowych.
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza dla Pakietu nr 65 wydłuŜenie terminu dostawy do 15 dni roboczych.
Zamawiający zmienia zapisy w załączniku numer 9 do SIWZ - Wzorze umowy w § 2 w ustępie 3 oraz załączniku nr 1 do
SIWZ w Formularzu Oferty w punkcie 4.
Pytanie 77: dotyczy Pakietu nr 23
Czy Zamawiający dopuści do oceny szczoteczki do czyszczenia kanału endoskopu o długości roboczej 2400mm, pasujące do
kanałów endoskopów o średnicy 2,1-4,5mm, spełniające pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza zaoferowanie szczoteczek o długości 2400 cm. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający nie dopuszcza szczoteczek do kanałów endoskopów o średnicy 2,1 - 4,5 mm, gdyŜ Zamawiający obawia się,
Ŝe szczotka do kanału 2,1 do 4,5 moŜe być za szeroka i moŜe dojść do uszkodzenia kanałów posiadanych przez
Zamawiającego endoskopów.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 78: dotyczy Pakietu nr 46 pozycja 1
Prosimy wskazać, do czego mają słuŜyć kable przyłączeniowe w w/w pakiecie.
Odpowiedź:
Zamawiający wymaga kabla w wersji rozłącznej z trzema odprowadzeniami.
W związku z powyŜszym Zamawiający zmienia opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
(Patrz równieŜ odpowiedzi na pytania: nr 13, 47, 61).
Pytanie 79: dotyczy Pakietu nr 56 pozycja 3
Czy Zamawiający dopuści zestaw kabli z 3 elektrodami o długości 102 cm, ekranowane, spełniający wszystkie pozostałe
wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza zestaw kabli z 3 elektrodami o długości 102 cm, ekranowane, spełniający wszystkie pozostałe
wymagania SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 80: dotyczy Pakietu nr 56 pozycja 4
Czy Zamawiający dopuści zestaw kabli z 3 odprowadzeniami o długości 102 cm, spełniający wszystkie pozostałe wymagania
SIWZ
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza zestaw kabli z 3 odprowadzeniami o długości 102 cm, spełniający wszystkie pozostałe wymagania
SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 81: dotyczy Pakietu nr 56 pozycja 5:
Czy Zamawiający dopuści zestaw kabli z 3 elektrodami, ICU z zaciskami w rozmiarze standardowym, ekranowane,
spełniający wszystkie pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza zestaw kabli z 3 elektrodami, ICU z zaciskami w rozmiarze standardowym, ekranowane, spełniający
wszystkie pozostałe wymagania SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 82: dotyczy Pakietu nr 58 pozycja 1:
Czy Zamawiający dopuści czujnik do pomiaru saturacji z kablem o długości 3m, spełniający wszystkie pozostałe wymagania
SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza czujnik z kablem o długości 3 m. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr 51)
Pytanie 83: dotyczy Pakietu nr 58 pozycja 2
Czy Zamawiający dopuści czujnik do pomiaru saturacji dla pacjentów o wadze 10-40kg z kablem o długości 3 m, spełniający
wszystkie pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zbyt duŜa rozbieŜność pomiędzy wymaganymi przez Zamawiającego a oferowanymi przez Wykonawcę parametrów
dotyczących przedziału wagowego pacjentów oraz długości kabla.
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr 52)
Pytanie 84: dotyczy Pakietu nr 58 pozycja 2:
Czy Zamawiający dopuści czujnik do pomiaru saturacji dla pacjentów o wadze 10-40kg z kablem o długości 1 m, spełniający
wszystkie pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zbyt duŜa rozbieŜność pomiędzy wymaganymi przez Zamawiającego a oferowanymi przez Wykonawcę parametrów
dotyczących przedziału wagowego pacjentów oraz długości kabla.
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr 52)
Pytanie 85: dotyczy Pakietu nr 58 pozycja 3
Czy Zamawiający dopuści czujnik do pomiaru saturacji z kablem o długości 1 m lub 3 m, spełniający wszystkie pozostałe
wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zbyt duŜa rozbieŜność pomiędzy wymaganą przez Zamawiającego a oferowaną przez Wykonawcę długością kabla.
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr 53)
Pytanie 86: dotyczy Pakietu nr 58 pozycja 4:
Czy Zamawiający dopuści czujnik do pomiaru saturacji z kablem o długości 3m, spełniający wszystkie pozostałe wymagania
SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza czujnik do pomiaru saturacji z kablem o długości 3 m. Pozostałe parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr 54)
Pytanie 87: dotyczy Pakietu nr 58 pozycja 5, 6:
Czy Zamawiający dopuści czujnik do pomiaru saturacji z kablem o długości 1 m lub 3m, spełniający wszystkie pozostałe
wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający nie wyraŜa zgody na wprowadzenie w/w zmian, podtrzymuje zapisy SIWZ.
Zbyt duŜa rozbieŜność pomiędzy wymaganą przez Zamawiającego a oferowaną przez Wykonawcę długością kabla.
(Patrz równieŜ odpowiedź na pytanie nr 53)
Pytanie 88: dotyczy Pakietu nr 60 pozycja 1-3:
Czy Zamawiający wymaga kabla do mankietów ze złączem typu Luer?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza kabel do mankietów ze złączem typu Luer, jednak nie wprowadza takiego wymogu. Pozostałe
parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 89: dotyczy Pakietu nr 61 pozycja 1-9:
Czy Zamawiający wymaga mankietów z przewodem ze złączem typu Luer?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiety z przewodem ze złączem typu Luer, jednak nie wprowadza takiego wymogu. Pozostałe
parametry zgodne z SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 90: dotyczy Pakietu nr 61 pozycja 5
Czy Zamawiający dopuści mankiet jednorazowy noworodkowy o dł. od 8 cm do 15 cm, spełniający wszystkie pozostałe
wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet jednorazowy noworodkowy o dł. od 8 cm do 15 cm, spełniający wszystkie pozostałe
wymagania SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 91: dotyczy Pakietu nr 61 pozycja 6
Czy Zamawiający dopuści mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 10 cm do 14 cm, szerokość worka 5cm, spełniający
wszystkie pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 10 cm do 14 cm, szerokość worka 5cm, spełniający
wszystkie pozostałe wymagania SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 92: dotyczy Pakietu nr 61 pozycja 7:
Czy Zamawiający dopuści mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 14 cm do 20 cm, szerokość worka 8cm, spełniający
wszystkie pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 14 cm do 20 cm, szerokość worka 8cm, spełniający
wszystkie pozostałe wymagania SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 93: dotyczy Pakietu nr 61 pozycja 8:
Czy Zamawiający dopuści mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 20 cm do 26 cm, szerokość worka 11.50 cm,
spełniający wszystkie pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 20 cm do 26 cm, szerokość worka 11.50 cm,
spełniający wszystkie pozostałe wymagania SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 94: dotyczy Pakietu nr 61 pozycja 9:
Czy Zamawiający dopuści mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 25 cm do 35cm, szerokość worka 13.50 cm,
spełniający wszystkie pozostałe wymagania SIWZ?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza mankiet wielorazowy dla niemowląt o dł. od 25 cm do 35cm, szerokość worka 13.50 cm,
spełniający wszystkie pozostałe wymagania SIWZ.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 95: dotyczy Pakietu nr 36
Czy Zamawiający ze względu na przeczące sobie opisy zbiorników w pozycji nr 8 pakietu 36 oczekuje na zaoferowanie
pojemników plastikowych 1,5 litrowych, wielorazowych z poliwęglanu, do wkładów jednorazowych do systemu ssącego
MEDELA Vario zamiast pojemników o pojemności 1 litra autoklawowalnych w 134st.C. nietłukących, z polsulfonianiu, które
zostały wyspecyfikowane juŜ wcześniej w pozycji nr 7
Odpowiedź:
Zamawiający wymaga pojemnika plastikowego 1,5 litrowego, wielorazowego - Pojemnik plastikowy, wielorazowy, o
pojemności 1,5 litra do systemu ssącego Medela Vario. Skalowany. Autoklawowalny w 134st.C. Nietłukący, z
polsulfonianiu.
W związku z powyŜszym Zamawiający zmienia opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 96: dotyczy Pakietu nr 28, pozycja nr 21
Czy Zamawiający dopuści do zaoferowania wielorazową elektrodę argonową do koagulacji laparoskopowej dł. robocza 340
mm +/- 20mm, średnicy 5mm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza wielorazową elektrodę argonową do koagulacji laparoskopowej dł. robocza 340 mm +/- 20mm,
średnicy 5mm.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 97: dotyczy Pakietu nr 28, pozycja nr 28
Czy Zamawiający dopuści do zaoferowania wielorazowe noŜyczki bipolarne, długość 18 cm z rozłącznym kablem z systemem
rozpoznawania narzędzi?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza wielorazowe noŜyczki bipolarne, długość 18 cm z rozłącznym kablem z systemem rozpoznawania
narzędzi.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 98: dotyczy Pakietu nr 28, pozycja nr 29
Czy Zamawiający dopuści do zaoferowania wielorazowe noŜyczki bipolarne, długość 23 cm z rozłącznym kablem z systemem
rozpoznawania narzędzi?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza wielorazowe noŜyczki bipolarne, długość 23 cm z rozłącznym kablem z systemem rozpoznawania
narzędzi.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Pytanie 99: dotyczy Pakietu nr 28, pozycja nr 36
Czy Zamawiający dopuści do zaoferowania wielorazową półpętlę do konizacji 25 x 20 mm, dł. 120mm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuszcza wielorazową półpętlę do konizacji 25 x 20 mm, dł. 120mm.
Zamawiający doprecyzowuje opis przedmiotu zamówienia w Formularzu Cenowym.
Integralnymi załącznikami do niniejszych odpowiedzi są:
- Załącznik Nr 1 do SIWZ – Formularz Oferty - ZMIENIONY
- Załącznik Nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy - ZMIENIONY
- Załącznik Nr 9 do SIWZ – Wzór Umowy - ZMIENIONY
- Informacja o zmianie ogłoszenia
Zmianie ulega: Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia w zakresie:
§ 65
Było:
Ofertę naleŜy złoŜyć w Samodzielnej Sekcji Zamówień Publicznych Instytutu „Centrum Zdrowia Matki Polki”,
93-338 Łódź ul. Rzgowska 281/289, pawilon„A” (Ginekologiczno-PołoŜniczy), poziom „0”, pok. Nr 15 do dnia 30.03.2016 r.
do godz.10:00
Jest:
Ofertę naleŜy złoŜyć w Samodzielnej Sekcji Zamówień Publicznych Instytutu „Centrum Zdrowia Matki Polki”,
93-338 Łódź ul. Rzgowska 281/289, pawilon„A” (Ginekologiczno-PołoŜniczy), poziom „0”, pok. Nr 15 do dnia 18.04.2016 r.
do godz.10:00
§ 68
Było:
Otwarcie ofert nastąpi w Samodzielnej Sekcji Zamówień Publicznych Instytutu „Centrum Zdrowia Matki Polki”,
93-338 Łódź ul. Rzgowska 281/289, pawilon„A”(Ginekologiczno-PołoŜniczy), poziom „0”,pokój Nr 15, w dniu 30.03.2016 r.
o godz.10:15
Jest:
Otwarcie ofert nastąpi w Samodzielnej Sekcji Zamówień Publicznych Instytutu „Centrum Zdrowia Matki Polki”,
93-338 Łódź ul.Rzgowska 281/289, pawilon„A”(Ginekologiczno-PołoŜniczy), poziom „0”, pokój Nr 15, w dniu 18.04.2016 r.
o godz.10:15
§7
Było:
Zamówienie będzie realizowane w okresie 12 miesięcy – dla Pakietów nr 1-36, 38-65 oraz w okresie 24
miesięcy dla Pakietów nr 37, 66-67 - od dnia zawarcia umowy,na podstawie zamówień częściowych
zatwierdzonych przez Dyrekcję Instytutu.
Jest:
Zamówienie będzie realizowane w okresie 12 miesięcy – dla Pakietów nr 1-36, 38-65, 68 oraz w okresie 24
miesięcy dla Pakietów nr 37, 66-67 - od dnia zawarcia umowy,na podstawie zamówień częściowych
zatwierdzonych przez Dyrekcję Instytutu.
Wersja elektroniczna dokumentu.
Dokument podpisany w oryginale przez Zastępcę Dyrektora ds. Administracji i Rozwoju
– dr Pawła Grockiego z upowaŜnienia Dyrektora Instytutu prof. dr hab. n. med. Macieja Banacha